Het enige Boomstamrestaurant in Nederland!

Wij zijn Peter & René broers en gezamenlijk trotse eigenaar van Restaurant De Boomstam in Hardenberg. 
 

Peter hakt het bijltje in de keuken middels zijn grote passie "de Green Egg" en René hakt zijn bijltje aan de voorkant om ervoor te zorgen dat alles uit het juiste hout gesneden wordt. Dit doen wij met een geweldige team personeel en met onze vader, die ons nog steeds zo nu en dan helpt! 


Mede vanwege de unieke bouw van ons boomstamrestaurant staan wij voor de waarden: ROBUUST, PUUR, REGIONAAL, TROTS & EIGENWIJS!

Wij serveren heerlijke gerechten die geënt zijn op de Amerikaanse keuken, regionale ingrediënten en wat in Hardenberg zo vaak gezegd wordt "doe maar normaal, dan doe je gek genoeg!"
Dan kan je denken aan premium steaks, onze bekende grote schnitzels, in de rookoven en/ of Green Egg bereide gerechten, maar ook vis als de forel, meerval en zalm en lekkere vegetarische gerechten.

Onze specialiteiten

Wij staan al jaren bekend om onze in eigen huis gemarineerde spareribs. Het recept is al jaren in handen van de familie.

Grote lekkere schnitzels met ruime garnituren. Voor iedereen met lekkere en grote trek!

In eigen huis gerookte gerechten.
 
Wij serveren premium steaks onder andere uit het Vechtdal, bereid op onze Green Egg. De runderen zijn onder andere afkomstig van boeren uit de omgeving en van boeren die garant staan voor een eerlijk product met goede zorg voor het dier. 

De volgende waardes staan voor ons daarbij centraal:

ROBUUST, PUUR, REGIONAAL, TROTS en EIGENWIJS!

ROBUUST
Het leven van een lumberjack, het omgaan met gevaarlijke gereedschappen en in moeilijke omstandigheden. Hard vechten om uiteindelijk boven te komen drijven. Dit staat voor ons voor het pad dat wij bewandeld hebben om te staan waar we nu staan. Hard werken en alle tegenstand overwinnen om te komen waar je wil komen!

PUUR
Geen poespas, maar serveren waar het om gaat! Eerlijke gerechten met zo weinig toevoegingen als mogelijk!

REGIONAAL
Wij proberen zo veel als mogelijk alles uit de omgeving te halen, zodat wij onze gasten op deze wijze het Vechtdal kunnen laten proeven!

TROTS
Trots op alles waar wij voor staan, bekend onder het motto:
Doe maar normaal, dan doe je gek genoeg!
en daar zijn wij trots op;)

EIGENWIJS
Wij willen ons onderscheiden van de rest en daarvoor moet je eigenwijs zijn!

Deze waarden vertegenwoordigen niet alleen ons, maar ook de lumberjacks en het hout, waar wij uit opgebouwd zijn. Kortom deze waarden stromen ons door de aderen!

Restaurant Hardenberg De Boomstam Stoer Puur Regionaal Eenvoud Onderscheidend

Het harde leven van een Lumberjack!

Omdat ons restaurant vrijwel geheel is opgebouwd uit grote boomstammen, is ons concept gebaseerd op het leven van een lumberjack!

De lumberjacks waren vooral Noord-Amerikaanse arbeiders, die werkten in het kappen en zagen van hout en het transporteren ervan. De term lumberjacks refereert naar de tijd van voor 1945, omdat in die periode vooral hand instrumenten werden gebruikt om de bomen te vellen.Restaurant Hardenberg De Boomstam

Het werk was zwaar, moeilijk, gevaarlijk, seizoen gerelateerd, slecht betaald en de lumberjacks moesten leven in primitieve omstandigheden. Door deze zware en moeilijke factoren creëerden de lumberjacks een eigen originaliteit waarin een aantal waarden duidelijk naar voren kwamen:
Mannelijkheid, trots en robuust!

De lumberjacks hadden geen eenvoudig leven, maar ze waren er trots op. Ze waren trots op het werk en de cultuur waar zij deel van uitmaakten.

Restaurant Hardenberg De Boomstam Mannelijkheid Stoer Back To Basic